Sposób przygotowania:
orzechowe pychotki z ciastem francuskim
Ciasto rozwałkować, podzielić na pół i każdą z częsci rozwałkować na placek o tej samej wielkości co blacha do pieczenia.. Jajko roztrzepać w miseczce i za pomocą pędzelka posmarować każdy płat ciasta. Przełożyćdo piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na złoty kolor. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć je z połową cukru przeznaczonego na ciasto orzechowe. Białka ubić z resztą cukru. Utworzoną pianę połączyć z utartymi żółtkami, dodać mąkę, przesianą z proszkiem do pieczenia oraz zmielone orzechy, dokładnie wymieszać i wylać utworzone ciasto na blachę wyłożoną pergaminem. Piec około pół godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Mleko zagotować z cukrem, proszkiem budyniowym i cukrem waniliowym. Przestudzić. Masło utrzeć i powoli nie przerywając ucierania dodawać krem z budyniu. Płat ciasta francuskiego smarujemy połową utworzonego kremu, przykrywamy ciastem orzechowym, smarujemy pozostałym kremem a na wierzchu układamy drugi kawałek ciasta francuskiego. Wstawić do lodówki. Kremówke ubić z cukrem. Ciasto pokroić w kostkę, udekorować bitą śmietaną i malinami.