Sposób przygotowania:
orzechowiec
Wszystkie składniki zagnieść i wyrobić ciasto
Podzielić na2 części , piec osobno na złocisty kolor w tem 180 stopni ok. 10 min
Przygotować masę budyniową ja użyłam gotowej masy z ciasta ,,krówka'' ale można można użyć swoją ulubioną masę.
Na ostudzone ciasto wyłożyć masę. Pokruszyć jeden place ciasta na masę lub w całości wyłożyć i na to wyłożyć masę orzechową
Na masę ; wszystkie połączyć podgrzać na wolnym ogniu na końcu dodać orzechy .Mogą być włoskie laskowe lub w karmelu wg uznania .
Placek -masa-placek -masa orzechowa lub
placek -masa - skruszony jeden placek - masa
Podzielić na2 części , piec osobno na złocisty kolor w tem 180 stopni ok. 10 min
Przygotować masę budyniową ja użyłam gotowej masy z ciasta ,,krówka'' ale można można użyć swoją ulubioną masę.
Na ostudzone ciasto wyłożyć masę. Pokruszyć jeden place ciasta na masę lub w całości wyłożyć i na to wyłożyć masę orzechową
Na masę ; wszystkie połączyć podgrzać na wolnym ogniu na końcu dodać orzechy .Mogą być włoskie laskowe lub w karmelu wg uznania .
Placek -masa-placek -masa orzechowa lub
placek -masa - skruszony jeden placek - masa
teresa.rembiesa
iwi69
misia53
truskawka77
prezes