Sposób przygotowania:
Orzechowiec wg aneta8185
CIASTO: Margarynę posiekać z mąką, dodać sodę rozpuszczoną w mleku oraz resztę składników. Zagnieść ciasto. Wstawić na 30 minut do lodówki. Podzielić na 3 części.Każdą z nich rozwałkować na wielkość blaszki do pieczenia. Każdy placek upiec osobno w temp. 200C przez ok. 10 minut. Na jeden placek należy najpierw wylać polewę i dopiero wtedy upiec. POLEWA: Margarynę, cukier i miód rozpuścić w rondelku, dodać posiekane orzechy i chwilę gotować. gorącą masę wyłożyć na surowe ciasto i upiec. KREM: Budyń rozpuścić w niewielkiej ilości mleka, resztę mleka zagotować. Wlać rozrobiony budyń i jeszcze raz zagotować, ostudzić do temperatury pokojowej. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać stopniowo budyń i utrzeć na puszystą masę. Przekładać placki w takiej kolejności: pierwszy placek - krem - drugi placek - krem - trzeci placek z orzechami.
edytaha