Sposób przygotowania:
Orzechowo-truskawkowa wariacja
Przygotować galaretkę jak podano na opakowaniu. Odstawić do lekkiego stężenia. BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodawać żółtka i na zmniejszonych obrotach miksera mieszać. Następnie łyżką wmieszać mąkę i proszek wymieszane ze sobą. Całość przelać do brytfanny wysmarowanej margaryną. Piec ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu, wyjąć i ostudzić a następnie przekroić wzdłuż na pół MASA: W mniejszej części mleka wymieszać mąki, żółtka i cukier wanilinowy. Większą część mleka zagotować. Wlać do niego rozmieszane składniki. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po trochu zimnego budyniu. Orzechy zmielić w blenderze. Dodać do masy. Wymieszać. Truskawki zmiksować blenderem. Wymieszać z przygotowaną wcześniej galaretką. SKŁADANIE: Na 1 połowę biszkopta wyłożyć połowę masy, wylać na to galaretkę z truskawkami. Odstawić do stężenia masy. Wyłożyć pozostałość masy pozostawiając odrobinę na wierzch. Przykryć drugą częścią biszkopta. Wyłożyć pozostałość masy i uprażone wiórki kokosowe. Odstawić do lodówki na ok. 2 godziny.