Sposób przygotowania:
Orzeszki 7
Ciasto: Żółtka , cukier wanilinowy, cukier puder utrzeć. Mąkę , proszek do pieczenia margarynę posiekać nożem i dodać utarte żółtka z cukrem i wyrobić ciasto. Foremki na orzeszki posmarować olejem, wylepić cienko ciastem i piec w 170 stopniach przez 13-15 minut na złoty kolor.Masa: Jedną szklankę mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym a w drugiej szklance mleka rozmieszać mąkę pszenną i ziemniaczana i wlać do gotującego się mleka ugotować budyń i odstawić do ostygnięcia. Orzechy zmielić. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem , dodać zmielone orzechy , zimny budyń i spirytus. Masę nakładać do połówki orzecha tak by lekko wystawała i przykryć drugą połówką orzecha.
edytaha
kinga66