Sposób przygotowania:
Orzeszki Eli
Wszystkie składniki włożyć do miski i zagnieść ciasto.Kulki ciasta wkładać do wgłębień w foremce,przykryć drugą połową foremki i piec na palniku.Do gotowych połówek orzeszków nakładać krem i składać w całość.
UWAGA!Do pieczenia orzeszków potrzebna jest specjalna foremka z wgłębieniami.Można ją kupić na ALLEGRO.
Masa I
Zamkniętą puszkę z mlekiem włożyć do garnka i gotowac 3 godziny(puszka musi być przykryta wodą)na małym ogniu.Wystudzić(musi być zimna,nie wolno otwierać gorącej puszki,bo wybuchnie),otworzyć,dodać masło i wymieszać.
Masa II
Cukier z płynnym mlekiem zagotować i ostudzić.Dodać mleko w proszku,kakao i dobrze wymieszać.Masło utrzeć na puszystą masę,dodać do masy kakaowej i jeszcze raz dobrze wymieszac.Można do masy dodać posiekane orzechy włoskie.
UWAGA!Do pieczenia orzeszków potrzebna jest specjalna foremka z wgłębieniami.Można ją kupić na ALLEGRO.
Masa I
Zamkniętą puszkę z mlekiem włożyć do garnka i gotowac 3 godziny(puszka musi być przykryta wodą)na małym ogniu.Wystudzić(musi być zimna,nie wolno otwierać gorącej puszki,bo wybuchnie),otworzyć,dodać masło i wymieszać.
Masa II
Cukier z płynnym mlekiem zagotować i ostudzić.Dodać mleko w proszku,kakao i dobrze wymieszać.Masło utrzeć na puszystą masę,dodać do masy kakaowej i jeszcze raz dobrze wymieszac.Można do masy dodać posiekane orzechy włoskie.