Sposób przygotowania:
Ośnieżone Karpaty
CIASTO: Zagotować margarynę z wodą. Powoli dodawać mąkę, cały czas mieszając.Gdy powstanie jednolita masa, zdjąć z ognia i ostudzić. Po wystudzeniu wbić jajka i zmiksować. Masę rozsmarować na dużej, płaskiej blaszce ( najlepiej takiej z piekarnika). Piec ok. 30 minut w temp. 180°C. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić. KREM: Z litra mleka odlać 0,5 szklanki, wlać do miseczki i rozmieszać w nim proszek budyniowy. Resztę mleka zagotować z cukrem, do wrzącego mleka wlać rozpuszczony budyń, cały czas mieszać. Gdy budyń zgęstnieje zdjąć ognia i wystudzić. Do zimnej masy budyniowej dodać masło, zmiksować. "Karpatowy" placek przekroić na pół, przełożyć krememem, posypać cukrem pudrem i schłodzić. Smacznnego!.