suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Ostra potrawka drobiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Potrawka z żołądków drobiowych dla smakoszy pikantnej kuchni.

Ostra potrawka drobiowa

Składniki:

Ostra potrawka drobiowa

 

  • 50 dag żołądków drobiowych;
  • 1 marchewka;
  • 1 seler mały;
  • 1 korzeń pietruszki;
  • kawałek pora;
  • Sos:
  • 2 łyżki oleju;
  • 2 łyżki masła;
  • 1 cebula;
  • 10 dag pieczarek;
  • 1 średnia papryka;
  • 1 łyżeczka przyprawy Chili,
  • przyprawa vegeta,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ostra potrawka drobiowa
Oczyszczone żołądki sparzyć wrzątkiem, a następnie zagotować w osolonej wodzie (1 płaska łyżka soli). Następnie po ok 15 min. gotowania dodać włoszczyznę, gotować, aż mięso będzie miękkie. W tym czasie na 2 łyżkach oleju podsmażyć drobno pokrojoną cebulę z pieczarkami, następnie wlać 2 szklanki wywaru z włoszczyzny i zagęścić mąką, doprawić vegetą, dość dużą ilością pieprzu i 1 łyżeczką Chilli. Zagotować, dodać do sosu pokrojone w plasterki żołądki, gotować ok 2 minuty, cały czas mieszając. Podawać posypane pietruszką, z ziemniakami, ryżem i ulubionymi sałatkami.

Tagi:

przyprawy sosy