haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Ostre skrzydełka w miodzie

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Znikają w mig z talerza! Skrzydełka a'la kentucky smakują każdemu. Doskonałe na obiad i na przekąskę, na ciepło i na zimno. Mniam mniam :)

Ostre skrzydełka w miodzie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ostre skrzydełka w miodzie

 

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • Marynata:
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 mały słoik ketchupu
  • 3 łyżki miodu płynnego
  • ząbek czosnku
  • pieprz cayenne
  • papryka słodka i ostra
  • pieprz, sól
  • woreczek do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Ostre skrzydełka w miodzie
Składniki marynaty mieszamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Skrzydełka myjemy i wkładamy do marynaty. zostawiamy na minimum godzinę (można na całą noc). Wkładamy do woreczka, zapinamy, robimy w folii małą dziurkę i pieczemy 40 minut w piekarniku o temp. 200 stopni. 15 minut przed końcem pieczenia woreczek rozcinamy, żeby skrzydełka się zarumieniły.
Ostre skrzydełka w miodzie
Etap 1