Seba8

Seba8

Kucharz
[Przepisów: 8]

Ostre żeberka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ostre żeberka dla zimnych ludzi

Ostre żeberka

Składniki:

Ostre żeberka

 

  • cebula 2 sztuki

 

  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • ocet 1 łyżeczka
  • musztarda łagodna 1 łyżeczka
  • czosnek 2 ząbki
  • imbir 1 łyżeczka
  • olej roslinny 2 łyżeczki
  • sól szczypta
  • pieprz szczypta

 

Sposób przygotowania:

Ostre żeberka
Żeberka starannie umyć, dokładnie osuszyć i pokroić na większe części. Cebulę bardzo drobno posiekać. Czosnek pokroić w drobniutką kosteczkę. Żeberka natrzeć w przyprawach. Polać octem i musztardą. Na blaszce ułożyć żeberka. Posypać cebulą i czosnkiem. Piec 45 min. W 170 C. Po upieczeniu podawać z dodatkami.