katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Ostry boczek z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Bardzo smaczne mięsko podane z ulubionym sosem smakuje super.U nas było podane ze sosem czosnkowo ketchupowym.

Ostry boczek z grilla

Składniki:

Ostry boczek z grilla

 

  • boczek surowy 12 plastrów
  • papryka słodka 1 kopiasta łyżeczka
  • papryka ostra 1 łyżeczka
  • pieprz cayenne 1 szczypta
  • piwo ok 1/3 szkl
  • olej ok 1/2 szkl
  • sól

Sposób przygotowania:

Ostry boczek z grilla
Pokrojony w plastry boczek oprószamy pieprzem i skrapiamy piwem. Odstawiamy do lodówki.

Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z olejem oraz pozostałymi przyprawami.

Przekładamy masę do boczku albo odwrotnie i obtaczamy mięso w przygotowanej masie.

Odstawić do lodówki na 3-5godz. Mięso wykładamy na tacki albo na ruszt i grilujemy obracając mięso.



Tagi:

boczek grill