Sposób przygotowania:
Boczek z grilla z papryką na sałacie
Boczek pokroiłam na plastry o grubości mniej więcej 1,5 cm Do naczynia wlałam olej około 5 łyżek, dodałam odrobinę soli łyżeczkę chilli con carne i resztę przypraw, wymieszałam. Do naczynia włożyłam pokrojony boczek i obracałam go w marynacie aby każdy kawałek sie nią oblepił i włożyłam na 3 godziny do lodówki. Sałatę lodowa pokroiłam na kwadraty. Wymieszałam oliwę z sokiem z cytryny i cukier aby się dobrze rozpuścił. Wlałam sos do salaty lodowej i posypałam odrobinę majerankiem. paprykę czerwona pokroiłam na 4 części i grillowałam po 10 minut z każdej strony. Ściągnęłam z grilla i pokroiłam na mniejsze kawałki i położyłam na boczku i sałacie lodowej. Boczek grillowalam po 20 minut z kazdej strony aby tłuszcz sie wytopił. Dobrze sie komponuje z sosem ziolowym.