Sposób przygotowania:
Owoce morza wg gabyelle
Na początek musimy rozmrozić krewetki, kalmary i ośmiornice. Po rozmrożeniu owoce morza zalewamy gorącą wodą. Ośmiornice kroimy w kostkę, w paski czy jak tam uważamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy ośmiornicę, kalmary i 1 paczkę krewetki i wszystko przysmażamy na małym ogniu ok 10 min czosnek siekamy i gdy owoce morza będą mięciutkie dodajemy czosnek, doprawiamy całość solą, papryką ostrą i słodką i chwilkę razem przysmażamy. Drugą paczkę krewetek przysmażamy osobno i odstawiamy na bok. Usmażone i przyprawione owoce morza przekładamy do miseczki i mieszamy z posiekaną papryczką chili, papryki zieloną i czerwoną kroimy w kostkę przysmażamy do miękkości na oliwie i posypujemy na owoce morza, całość dekorujemy krewetkami koktajlowymi Danie szybkie i gotowe do podania :) Danie możemy udekorować np natka pietruszki, szczypiorkiem lub cytrynką. Smacznego :)
Lukaszko
evita0007
gabyelle21l@tlen.pl