iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Owocowa galaretka na oranżadzie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Wieloowocowa galaretka na oranżadzie

Owocowa galaretka na oranżadzie

Składniki:

Owocowa galaretka na oranżadzie

 

 

Sposób przygotowania:

Owocowa galaretka na oranżadzie
Gruszkę obieramy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Z brzoskwini i moreli usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę. Truskawki myjemy osuszamy kroimy na części. Oranżadę białą podgrzewamy mieszamy aby bąbelki uciekły. Żelatynę według przepisu moczymy w kilku łyżkach wody i dodajemy do ciepłej oranżady - mieszamy chłodzimy. Do foremek silikonowych wkładamy pokrojone owoce , warstwami lub na przemian . zalewamy żelatyna i odstawiamy do zastygnięcia.