Sposób przygotowania:
Owocowe drożdżówki
Drożdże wymieszać z mlekiem oraz z 1 łyżką cukru i 1 łyżką mąki, odstawić do podrośnięcia. Pozostała mąkę przesiać i na sucho wymieszać z resztą cukru, dodać żółtka jajek oraz rozpuszczoną i przestudzoną margarynę, dolać mleko z drożdżami i zagnieść ciasto. Ciasto przykryć i odstawić do podrośnięcia. Po wyrośnięciu ciasto rozciągnąć na lekko podsypanej mąką stolnicy i wyciąć kubkiem krążki z ciasta, następnie ułożyć je na natłuszczonej blaszce. Dno szklanki zamoczyć w mące i na środku bułeczek zrobić w nich wgłębienia, następnie bułeczki posmarować białkiem. Wgłębienia napełnić owocami ja miałam rabarbar, truskawki i mrożone jagody. Na kruszonkę rozetrzeć masło z cukrem i mąką oraz posypać nią bułeczki, odstawić jeszcze na 15 min. Piec w temp. 180 st około 20 min do momentu zrumienienia.