Sposób przygotowania:
owocowe torciki z kremem
1) wymieszac oba gatunki maki. dodac szczypte soli,migdaly,cukier oraz maslo i calosc wymieszac widelcem,a nastepnie energicznie zagniesc na gladkie ciasto na oproszonej maka stolnicy.ciasto zawinac w folie spozywcza i wlozyc na 30min do lodowki. 2)ciasto podzielic na3porcje i rozwalkowac je na oproszonej maka stolnicy na grube placki.z kazdego wyciac 4ciasteczka,ulozyc je na czystej blasze i wstawic na1godz do lodowki. 3)czekolade pokruszyc,dodac do smietanki i powoli podgrzewac,az sie rozpusci.mieszajac,gotowac na duzym ogniu,az objetosc kremu zmniejszy sie o polowe.poczekac az krem ostygnie i wstawic do lodowki na1godz. 4)piekarnik nagrzac do 180st C i piec ciasteczka 20min.po wyjeciu pozostawic na blasze ok15min i oddzielic nozem. 5)likier z jogurtem dodac do kremu i wymieszac.dodac bialko ubite na sztywno.jezyny oplukac i osuszyc,brzoskwinie podzielic na czastki.
RADA:
Brzoskwinie sparzyc wrzatkiem,obrac ze skorki,a nastepnie przekroic na polowy i usunac pestke. kazda polowke pokroic na czastki.
PRZYGOTOWANIE TORCIKÓW:
na 6ciasteczek nalozyc nieco kremu i owoce,przykryc pozostalymi ciasteczkami i przybrac kazdy torcik kleksem kremu.
SMACZNEGO!!!
RADA:
Brzoskwinie sparzyc wrzatkiem,obrac ze skorki,a nastepnie przekroic na polowy i usunac pestke. kazda polowke pokroic na czastki.
PRZYGOTOWANIE TORCIKÓW:
na 6ciasteczek nalozyc nieco kremu i owoce,przykryc pozostalymi ciasteczkami i przybrac kazdy torcik kleksem kremu.
SMACZNEGO!!!
Marika_1961