Sposób przygotowania:
Owsiany omlet z serkiem i owocem kaki
PRZYGOTOWANIE: Siemię lniane zalewamy wrzątkiem i od czasu do czasu mieszamy, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Mieszamy z płatkami owsianymi, rozbełtanym jajkiem i białkami, stewią, przyprawami i rozgniecionym bananem. Nalewamy około pół łyżeczki oliwy na rozgrzaną patelnię i przecieramy ją ręcznikiem kuchennym w celu rozprowadzenia tłuszczu po całej powierzchni i zredukowaniu jego ilości do minimum. Całą masę omletową wylewamy na patelnię i przykrywamy pokrywką. Czekamy aż się zetnie od spodu. Poruszamy patelnią. Jeśli omlet się odrywa i swobodnie przemieszcza, zsuwamy go na pokrywkę, przykładamy patelnię i obracamy omlet na drugą stronę. W między czasie przygotowujemy twarożek, który mieszamy z jogurtem, syropem klonowym i przyprawami. Połowę kaki obieramy ze skórki i kroimy na plasterki. Kiedy omlet jest już gotowy, smarujemy go obficie twarożkiem. Na jedną połowę kładziemy kaki i składamy omlet na pół. Po wierzchu smarujemy resztką serka oraz posypujemy migdałami i odrobiną miodu. Omlet jest puszysty, wystarczająco słodki i syty:)