Sposób przygotowania:
Ozorki cielęce w galarecie
Ozorki dokładnie umyć, włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, dodać liście laurowe, angielskie ziele, lubczyk i gotować około 1,5 godziny. Następnie ozorki wyjąć z wrzątku, włożyć do zimnej wody, ostudzić, ściągnąć skórę, i z powrotem włożyć do wrzątku. Obrane warzywa pokroić na kawałki, dodać do gotujących się ozorków i gotować do miękkości. Następnie wywar przecedzić. 3 szklanki wywaru wymieszać z żelatyną, przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą maggi. Ozorki pokroić w cienkie plasterki, włożyć do kubeczków, dodać pokrojoną w krążki marchewkę, zalać wywarem z żelatyną. Odłożyć do lodówki, do zakrzepnięcia. Gotową galaretkę wykładać z kubeczków na talerzyki odwracając kubek do góry dnem.