Sposób przygotowania:
Pączki makowo kremowe
Mleko lekko podgrzać. Wymieszać 3 łyżki cukru i drożdże w ciepłym mleku. Pozostawić na 15 minut. Jajka zmiksować z pozostałym cukrem na puszystą masę. Wlać olej, ocet oraz rozczyn z drożdży. Dodać sól oraz mąkę. Zagnieść ciasto. Odstawić na 30 minut aż ciasto podwoi swoją objętość. Stolnicę podsypać mąką i rozwałkować ciasto. Wycinać kwadraty. Na środek wyłożyć łyżeczkę masy makowej i zawinąć w kulkę. Pozostawić do wyrośnięcia pączków. Rozgrzać olej. Smażyć pączki z obu stron. Kremy rozrobić na mleku według przepisu na opakowaniu. Kremy wyłożyć do worka cukierniczego i końcówką nadziewać pączki. Udekorować.
marietta
kucharzyk
Marta1986