Sposób przygotowania:
Pączki nadziewane marcepanem
Przygotowujemy marcepan wg przepisu https://gotujmy.pl/marcepan-,przepisy,181554.html lub używamy gotowego. W letnim mleku rozpuszczamy drożdże, dodajemy 1/2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki - mieszamy i odstawiamy. Pozostałą mąkę przesiewamy do miski, dodajemy resztę cukru. Gdy drożdże zaczną się burzyć dodajemy je do mąki. Dodajemy pozostałe składniki: jaja, żółtka, szczyptę soli, stopione letnie masło oraz spirytus. Wyrabiamy gładkie ciasto. Odstawiamy je do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość wyrabiamy je jeszcze raz, wałkujemy na grubość 1 cm, po czym kroimy w kwadraty. Na każdy kwadrat nakładamy kulkę marcepanu wielkości orzecha, zlepiamy ciasto i formujemy kule. Odstawiamy je do wyrośnięcia. Gdy ciasto podrośnie smażymy pączki na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obydwu stron po czym odkładamy na ręcznik papierowy, by odsączyć tłuszcz. Prażymy płatki migdałowe. Topimy czekoladę z dodatkiem łyżki mleka. Po przestudzeniu polewamy pączki białą czekoladą i posypujemy płatkami migdałowymi.