Sposób przygotowania:
Pączki wg Megg
Z drożdży, 2 łyżek mleka, 2 łyżek mąki i łyżeczki cukru zrobić rozczyn i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę wsypać do dużej miski, dodać cukier, jajka, sól, spirytus, wyrośnięty rozczyn z drożdży, resztę mleka, wodę i rozpuszczoną wystudzoną margarynę i wyrabiać ciasto aż będzie gładkie, a następnie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, wyłożyć go na oprószoną mąką stolnicę, rozwałkować na grubość ok. 1 cm i szklanką wycinać koła. Na każde kółko nakładać łyżeczką porcję marmolady, sklejać i formować okrągłe pączki i układać ich na ściereczce, a następnie przykryć i jeszcze chwilę pozostawić ich do wyrośnięcia. Pączki smażyć w rozgrzanym smalcu aż nabiorą ładnego brązowego koloru. Gotowe posypać cukrem pudrem.