Sposób przygotowania:
Pączki z kolorowa posypką
Mąkę (garść mąki odłożyć sobie do wyrabiania ciasta na stolnicy) przesiać dwukrotnie do miski.Wymieszać ze szczyptą soli i cukrem waniliowym. Mleko lekko podgrzać i rozpuścić w nim masło, cukier i pokruszone drożdże.Wymieszać z 4 łyżkami przesianej mąki Odstawić do wyrośnięcia na około 10 minut. W miseczce widelcem ubić lekko żółtka .Do mąki wlać rozczyn, spienione żółtka,śmietanę,brandy - dokładnie wymieszać składniki .Na stolnice lub na stole posypać odłożoną mąką i zagniatać ciasto tak długo ,aż będzie gładkie i nie będzie nam się kleić do rąk.Wyrobione ciasto włożyć do miski, przykryć czystą ściereczką i zostawić do wyrośnięcia na około 25 minut.Na lekko wysypaną mąką stolnicę wyłożyć ciasto,spłaszczyć je ręką na ok 3 cm grubości i wycinać szklanką krążki.Na każdy krążek nakładać dowolne nadzienie i dokładnie skleić i uformować pączka. Pączki zostawiamy do wyrośnięcia na kilka minut. Smażymy na złoto brązowy kolor na rozgrzanym tłuszczu.Wykonanie lukru to: cukier puder wymieszać z kilkoma łyżkami wrzącej wody i olejkiem zapachowym.Jeszcze ciepłe polukrować i udekorować posypką.