Sposób przygotowania:
Pączki z nutellą i cytrynową nutą
Mleko pogrzać,margarynę roztopić i ostudzić. Do miski przesiać mąkę, dodać oba rodzaje cukru oraz sól. Cytrynę wyszorować, osuszyć i zetrzeć skórkę. Wymieszać. Dodać pokruszone drożdże oraz białka i jajko. Lekko wymieszać. Dodać margarynę i zacząć wyrabiać ciasto dolewając stopniowo mleko. Wyrabiać aż ciasto będzie elastyczne, delikatnie i będzie odchodzić od ręki. Miskę wysmarować odrobiną oleju i ułożyć ciasto. Przykryć ściereczkę i zostawić do podwojenia objętości ( około 1 godziny). Po tym czasie ciasto ponownie krótko wyrobić i rozwałkować na placek grubości około 1 cm. Wyciąć szklanką krążki i na połowie z nich ułożyć po łyżeczce nutelli. Następnie nalożyć puste krążki i dobrze zlepić. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i przykryć ściereczką i zostawić na kolejne 25-30 minut aby ponownie pączki wyrosły. Następnie do garnka wyłożyć smalec i stopniowo do roztapiać pilnując aby się nie przypalił. Partiami smażyć pączki na rumiano z obu stron. Odłożyć na papierowy ręcznik. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!