Sposób przygotowania:
Paella, danie biedaka a tak smaczne
Podawany sposób przygotowania będzie tak jak wygląda to w oryginalnym wydaniu, użyte składniki na 6 porcji. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy cebulę a następnie mięso, wszystko dokładnie mieszając aż do zarumienienia. Podsmażone mięso i cebulę układamy na obrzeżach patelni a środek skrapiamy delikatnie oliwą i wrzucamy kolejno, połamanego kraba, pokrojonego w grubszą kostkę kalmara, mule, krewetki i na końcu pokrojoną w grube kawałki białą rybę, Dodając kolejno wszystkie produkty pamiętajmy aby każdy był dobrze obsmażony przed dodaniem kolejnego. Następnie groszek, czosnek, pierwsze solenie i pieprzenie do smaku, dolewamy połowę bulionu, dokładnie mieszamy, dodajemy przecier pomidorowy, sok z cytryny. Wszystko gotujemy często mieszając aby uniknąć przypalenia, po około 25 minutach dodajemy ryż, równomiernie mieszamy aby połączyć z pozostałymi produktami, podlewamy pozostałym bulionem, szczelnie zamykamy patelnię folią aluminiową i dusimy na małym ogniu około 35-40 minut, do chwili aż ryż wchłonie bulion. Gotową potrawę mieszamy i nakładamy na talerze pamiętając o tym aby podawać tylko ciepłą , Smacznego.