Sposób przygotowania:
Paella z warzywami i kurczakiem
Kurczaka najlepiej przygotuj dzień wcześniej ( ale nie jest to konieczne :) ). Oczyszczonego, pokrój w kostkę, dodaj pokrojony drobno czosnek oraz odrobinę curry, papryki w proszku oraz przyprawy do kurczaka i niewielką ilość oleju (ok. 1 łyżeczki). Tak zamarynowanego kurczaka przełóż do miseczki, przykryj folią i odstaw do lodówki (najlepiej na całą noc). Następnego dnia: Na patelni rozgrzej olej, dodaj wcześniej zamarynowanego kurczaka i podsmaż przez ok 5 min, Następnie dodaj pokrojoną w cienkie talarki lub półtalarki marchewkę, paprykę pokrojoną w paseczki oraz odsączone z zlewy groszek i kukurydzę i pomidory. Całość chwilkę podsmaż. Ryż przepłucz wodą i dodaj do warzyw. Następnie stopniowo dolewaj bulion wymieszany z curry i kurkumą. Kiedy ryż wchłonie już część płynu, dolej kolejną porcję aż do momentu kiedy bulion się skończy, a ryż będzie już miękki. Na koniec całość dopraw papryką w proszku i pieprzem, Przed podaniem posyp natką pietruszki.