Sposób przygotowania:
Pagórki drożdżowo-budyniowe
Odlewamy pół szklanki mleka, dodajemy drożdże, łyżkę mąki, łyżkę cukru. Zarabiamy rozczyn. Odstawiamy w ciepłe miejsce. Gdy drożdże zaczną rosnąć dodajemy do mąki. Mąkę przesiewamy do miski i robimy wgłębienie. Dodajemy roztrzepane jajka, sól i razem z drożdżami ,mlekiem zarabiamy ciasto. Na koniec dodajemy rozpuszczoną i wystudzoną margarynę. Ciasto wyrabiamy tak długo aż zacznie odstawać od ręki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce. Gotujemy budynie. Każdy osobno zmniejszając o ok 1/2 szklanki ilość mleka niż podano w przepisie. Gdy ciasto zwiększy objętość wykładamy na posmarowaną tłuszczem blachę. Na ciasto nakładamy na przemian budynie. Posypujemy kruszonką lub wiórkami kokosowymi. Pieczemy ok 50 minut w 180st.