Sposób przygotowania:
Pakieciki owocowe.
Ciasto na naleśniki ubić trzepaczką sprężynową oraz smażyć na
rozgrzanym tłuszczu cienkie,niewielkie placki.Usmażone kłaść na odwrócony talerz.Jako nadzienie mogą posłużyć owoce sezonowe
mrożone jak truskawki i jagody lub z puszek jak ananasy,brzoskwinie,które wyjąć na sitko i osączyć i pokroić na małe kawałki,by pomieścić je w pakiecikach.Nakładać dowolne ow-
-oce na środek naleśnika,a płaty ciasta zebrać do góry jakby się
lepiło uszka,zamiast tego przewiązać czubek długą cienką żelką
lub cienką łodygą szczypiorku.Owoce sezonowe po rozmrożeniu
można utoczyć w cukrze.
rozgrzanym tłuszczu cienkie,niewielkie placki.Usmażone kłaść na odwrócony talerz.Jako nadzienie mogą posłużyć owoce sezonowe
mrożone jak truskawki i jagody lub z puszek jak ananasy,brzoskwinie,które wyjąć na sitko i osączyć i pokroić na małe kawałki,by pomieścić je w pakiecikach.Nakładać dowolne ow-
-oce na środek naleśnika,a płaty ciasta zebrać do góry jakby się
lepiło uszka,zamiast tego przewiązać czubek długą cienką żelką
lub cienką łodygą szczypiorku.Owoce sezonowe po rozmrożeniu
można utoczyć w cukrze.