Sposób przygotowania:
Palce lizać Mariel
Oddzielamy białka od żółtek , białka ubijamy na sztywno z dodatkiem odrobiny soli , następnie dodajemy cukier i miksujemy ,żółtka , następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , wodę i na koniec kakao..Brytfannę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą . Ciasto wylewamy na brytfannę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Po wyjęciu biszkopt zostawiamy do wystudzenia , następni zdejmujemy tą skórkę z wierzchu biszkopta. Masa żółtkowa. Żółtka ucieramy dodajemy mleko i mąkę , stawiamy na mały ogień i gotujemy do chwili gdy całkowicie zgęstnieje , mieszając tak by się nie przypaliło.Zostawiamy do wystudzenia. Margarynę ucieramy z cukrem , do dobrze roztartego dodajemy po łyżce wystudzonej masy. Masę wyłożyć równomiernie na biszkopta. Masa z białek: W dużym garnku gotujemy wodę , białka wkładamy do mniejszego razem z cukrem , ubijamy je na parze, do chwili gdy piana będzie sztywna. Pianę wykładamy na masę żółtkową. Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy pianę