Sposób przygotowania:
Pałeczki drobiowe z jarzynami
Aby przygotować pałeczki drobiowe z jarzynami należy: obraćmarchewki , dokładnie opłukać. Pieczarki oczyścić, najlepiej pocierając wilgotną ściereczką. Grzyby pociąć na połówki. Szalotki obrać, pokroić na ćwiartki. Pory oczyścić, naciąć wzdłuż, starannie opłukać, pociąć na kawałki. Cytrynę sparzyć, pokroić w półplasterki. Mięso opłukać, wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem. W brytfannie mocno rozgrzać olej. Włożyć pałeczki, usmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Oprószyć solą, pieprzem oraz suszonym rozmarynem. Do mięsa dodać pokrojone uprzednio szalotki i pory oraz marchewki, pieczarki i półplasterki cytryny. Podlać bulionem. Poczekać, aż zawrze, po czym przykryć brytfannę i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Piec 30 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia brytfannę odkryć. Danie przełożyć na ogrzany półmisek. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu, na przykład z ryżem na sypko.