2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Pałeczki miodowo-paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Takie pałeczki idealnie nadają się na przyjęcie dla dorosłych i dzieciaczków,ja podałam je z bagietkami czosnkowymi opiekanymi w piekarniku

Pałeczki miodowo-paprykowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pałeczki miodowo-paprykowe

 

  • 10 pałeczek z kurczaka
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki miodu prawdziwego
  • 1,5 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki wody
  • sól i pieprz czarny mielony do smaku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pałeczki miodowo-paprykowe
Mięso umyj osusz ,oprósz solą pieprzem i papryką słodką z każdej strony ułóż w naczyniu żaroodpornym . Miód wlej do szklanki dodaj sos sojowy i wyciśnięty przez praskę obrany czosnek oraz wodę , wymieszaj ,tak przygotowanym sosem polej mięso i przemieszaj w naczyniu aby składniki sie równomiernie rozeszły po mięsie.Przykryj pokrywą od naczynia i piecz około 60 min w temp 180*aż mięso będzie miękkie na 10 min przed końcem pieczenia naczynie odkryj i zrumień mięso. Podawać z bagietką czosnkową gorące.
Pałeczki miodowo-paprykowe
pałeczki myjemy osuszamy i wkładamy do naczynia
Pałeczki miodowo-paprykowe
mieso oprószamy z każdej strony solą i papryką
Pałeczki miodowo-paprykowe
sos sojowy mieszamy z miodem i wodą polewamy mięso
Pałeczki miodowo-paprykowe
gotowe przyprawione mięso wkładamy do piekarnika i pieczemy