Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pałki kurczaka w cieście piwnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Smaczne, złociste pałki z kurczaka.

Pałki kurczaka w cieście piwnym

Składniki:

Pałki kurczaka w cieście piwnym

 

 

Sposób przygotowania:

Pałki kurczaka w cieście piwnym
Przy pomocy miksera z mąki, żółtek, piwa i przeciśniętego czosnku rozmieszaj gęste ciasto. Białka ubij na sztywno z dodatkiem soli, dokładnie i delikatnie połącz je z ciastem. Pałki umyj, osusz i oprósz solą i pieprzem. Każdą zanurz w cieście. Podsmaż na złoto na dobrze nagrzanej patelni. Przełóż do naczynia do zapiekania i podpiecz ok. 10-15 min. w temp. 180st. C.,aby mięso nie było surowe.