Sposób przygotowania:
Pałki Na Ostro
Pałki , cukinię i papryczki porządnie myjemy.
Z powyższych składników robimy marynatę i przekładamy do niej udka,na wierzch kładziemy pokrojoną w krążki papryczkę chili--przykrywamy .Wkładamy do lodówki najlepiej na noc.Jeśli nie ma takiej opcji to chociaż na 2h żeby wszystko ładnie się zamarynowało (przegryzło)
Umytą cukinię kroimy w plastry nie za grube około 0,5cm.
Naczynie smarujemy oliwą i teraz tak:
Na spód dajemy połowę cukini,pokrojoną papryczkę peperoni i 10g płatków czosnku.
Na to wykładamy pałki i na nie kładziemy resztę cukini i czosnku.Zalewamy resztą marynaty wraz z papryczką ,przykrywamy i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180*C środkowa półka grzanie (góra-dół) na półtorej godziny.Przed końcem mozna odkryć i sobie ładnie podpiec.
Po tym czasie wyciągamy rozkładamy na talerze i . . . .
SMACZNEGO . . . .
Z powyższych składników robimy marynatę i przekładamy do niej udka,na wierzch kładziemy pokrojoną w krążki papryczkę chili--przykrywamy .Wkładamy do lodówki najlepiej na noc.Jeśli nie ma takiej opcji to chociaż na 2h żeby wszystko ładnie się zamarynowało (przegryzło)
Umytą cukinię kroimy w plastry nie za grube około 0,5cm.
Naczynie smarujemy oliwą i teraz tak:
Na spód dajemy połowę cukini,pokrojoną papryczkę peperoni i 10g płatków czosnku.
Na to wykładamy pałki i na nie kładziemy resztę cukini i czosnku.Zalewamy resztą marynaty wraz z papryczką ,przykrywamy i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180*C środkowa półka grzanie (góra-dół) na półtorej godziny.Przed końcem mozna odkryć i sobie ładnie podpiec.
Po tym czasie wyciągamy rozkładamy na talerze i . . . .
SMACZNEGO . . . .
Sarenka
elzbieta8960
gusia1000