evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Pałki w stylu chińskim

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne słodko-ostre pałeczki z kurczaka.Polecam :-)

Pałki w stylu chińskim Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pałki w stylu chińskim

 

  • 8 sztuk pałek z kurczaka
  • 60ml marynaty w stylu chińskim Tao-Tao
  • 3 łyżki estragonu w proszku
  • 1 łyżka czubata suszonych płatków chili
  • 1 kostka czosnku knorr
  • 2 łyżki oleju
  • sól morska i pieprz świeżo mielone wg.uznania
  • PONADTO:
  • Blaszka/folia aluminiowa

Sposób przygotowania:

Pałki w stylu chińskim
Umyte i osuszone pałki z kurczaka wkładamy do misy.Dodajemy wyżej wymienione przyprawy + olej,całość mieszamy i wkładamy do lodówki na jakiś czas (u mnie to było na całą noc) żeby mięso wchłoneło przyprawy. Po tym czasie przekładamy mięso do wysmarowanej olejem blaszki.Polewamy resztą marynaty po wierzchu,przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180*C (środkowa półka-grzanie góra) około 1 godzinki.Po upływie tego czasu ściągamy folię i zapiekamy jeszcze do zarumienienia sie mięsa i gotowe..... Pałki podajemy polane sosem który sie wytworzył podczas pieczenia z czym kto lubi . . . .
Pałki w stylu chińskim
Umyte i osuszone pałki z kurczaka wkładamy do misy.Dodajemy wyżej wymienione przyprawy + olej,całość mieszamy i wkładamy do lodówki na jakiś czas (u mnie to było na całą noc) żeby mięso wchłoneło przyprawy.
Pałki w stylu chińskim
Po tym czasie przekładamy mięso do wysmarowanej olejem blaszki.Polewamy resztą marynaty po wierzchu,przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180*C (środkowa półka-grzanie góra) około 1 godzinki