Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka w cukiniowym sosie
Z pałek z kurczaka usunąć skórę. Do mięsa dodać posiekane ząbki czosnku, mieloną paprykę, 4 łyżeczki oleju, koncentrat pomidorowy, trochę soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Wymieszać dokładnie, żeby mięso pokryło się przyprawami. Miskę z mięsem w marynacie przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie mięso zrumienić mocno z każdej strony na rozgrzanym na patelni oleju. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do zrumienionego mięsa, zeszklić ją. Cukinię obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do mięsa. Wymieszać. Smażyć na średnim ogniu ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając. Do mięsa z cukinią wlać 1,5 szklanki wody, dodać sos chili. Dokładnie wymieszać. Mięso w sosie gotować na średnim ogniu pod przykryciem 30 minut. W czasie gotowania sos 2-3 razy zamieszać. Po tym czasie zdjąć przykrywkę. Sos zredukować do odpowiadającej nam konsystencji.