kasiunia.1981

kasiunia.1981

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Paluchy mięsno-serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Takie inne kotlety mielone;)

Paluchy mięsno-serowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Paluchy mięsno-serowe

 

Sposób przygotowania:

Paluchy mięsno-serowe
Mięso przełożyć do miski.Cebulę pokroić w drobna kosteczkę,czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do mięsa wraz z pokrojona cebulą, tartym serem i jajkiem.Bułkę namoczyć w ciepłym mleku,odcisnąć i dodać do mięsa.Doprawić do smaku solą pieprzem i papryką.Całość dokładnie wymieszać aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Mokrymi rękoma formujemy z mięsa wałeczki,obtaczamy w mące i smażymy na rumiano. Smacznego;)
Paluchy mięsno-serowe
do mięsa dodajemy cebulę,czosnek,jajko,bułkę i przyprawy.
Paluchy mięsno-serowe
mokrymi rękoma formujemy z mięsa wałeczki.
Paluchy mięsno-serowe
Każdy wałeczek obtaczamy w mące i smażymy.