Sposób przygotowania:
paluszki schabowe z sosem
1.makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy, odcedzamy i przelewamy zimną wodą,
2.schab kroimy w plastry, a następnie w paski, przyprawiamy,
3.obtaczamy w mące i obsmażamy na patelni, przekładamy do naczynia i zabezpieczamy przed wystygnięciem,
4.brokuł, dzielimy na różyczki, zalewamy wrzątkiem na kilka minut, odcedzamy, przelewamy zimną wodą,
5.kurki czyścimy, większe kroimy na pół,
6.na patelni obsmażamy kurki, odkładamy do schabu,
7.następnie obsmażamy brokuła, , dodajemy schab i kurki,
8.smażymy wszystko kilka min, dodajemy wodę, śmietanę łączymy z musztardą, dodajemy, dusimy całość kilka min, przyprawiamy, na koniec dodajemy posiekany szczypior,
9.podajemy z makaronem
2.schab kroimy w plastry, a następnie w paski, przyprawiamy,
3.obtaczamy w mące i obsmażamy na patelni, przekładamy do naczynia i zabezpieczamy przed wystygnięciem,
4.brokuł, dzielimy na różyczki, zalewamy wrzątkiem na kilka minut, odcedzamy, przelewamy zimną wodą,
5.kurki czyścimy, większe kroimy na pół,
6.na patelni obsmażamy kurki, odkładamy do schabu,
7.następnie obsmażamy brokuła, , dodajemy schab i kurki,
8.smażymy wszystko kilka min, dodajemy wodę, śmietanę łączymy z musztardą, dodajemy, dusimy całość kilka min, przyprawiamy, na koniec dodajemy posiekany szczypior,
9.podajemy z makaronem