Sposób przygotowania:
Paluszkowy schabowy
Schab opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na 5 kotletów. Każdy z nich oprószyć solą i odstawić na 10 minut. Jajka rozbełtać z papryką i pieprzem w miseczce. Na talerz wysypać mąkę do obtaczania kotletów. Paluszki umieścić w rozdrabniaczu i zmiksować je, ale tak aby nie były za miałkie po czym przesypać do szerokiego płaskiego naczynia. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w jajku i na koniec panierować w paluszkach. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Natala1210
marietta
iw1987
Babciagramolka
iw - próbujesz się nieudolnie odgryzać za komentarze pod Twoimi przepisami na ciasta ? Odpowiedz po prostu na merytoryczne uwagi Zewy bo Ona sie na tym zna .Nie próbuj ,, karać " za to , że ktoś Ci zwróci uwagę .
zewa
O i kolejna super uwaga, dziękuję !!!!!!!!!!!
dża
Darth Vader
Darth Vader
zewa
:)
cherry
zewa
Nieeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!! Bo wygląda jak cytuję : nie powiem na co mi to wygląda:)
cherry
Nie zniechęca mnie tego typu komentarz :) zwłaszcza, że zainteresowała mnie najpierw apetyczna fota, a dopiero potem paluszki.
zewa
:)