Sposób przygotowania:
Pampuchy
Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę do miski, Następnie dzielimy ziemniaki na cztery części- czwartą część lekko odsuwamy a w to miejsce dajemy mąkę ziemniaczaną, dodajemy jajka i odrobinę wody.Mieszamy wszystko dokładnie, posypujemy solą i pieprzem do smaku i jeszcze raz mieszamy po czym bierzemy małą garść i formułujemy ruloniki o długości ok.5 cm i szer.ok.2cm. Do rondla wlewamy olej tyle ile na np. frytki, po rozgrzaniu wrzucamy nasze ruloniki, smażymy z obu stron na rumiany kolor i wykładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia tłuszczu. Po chwili możemy układać na listkach sałaty, posypać startym żółtym serem, polać ketchupem i posypać posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem. SMACZNEGO
siwa12345
mtm03
Jolanta27
Może i śmieszne. Dziś zrobiłam - chętnie bym Cię zaprosiła:):)Ale chyba następnym razem bo mężuś wszystko wtrąbił:) hehehe