Jolanta27

Jolanta27

Szef Kuchni
[Przepisów: 70]

Pampuchy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Doskonałe do obiadu do mięs ale można spożywać osobno najlepiej na ciepło

Pampuchy

Składniki:

Pampuchy

 

 

Sposób przygotowania:

Pampuchy
Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę do miski, Następnie dzielimy ziemniaki na cztery części- czwartą część lekko odsuwamy a w to miejsce dajemy mąkę ziemniaczaną, dodajemy jajka i odrobinę wody.Mieszamy wszystko dokładnie, posypujemy solą i pieprzem do smaku i jeszcze raz mieszamy po czym bierzemy małą garść i formułujemy ruloniki o długości ok.5 cm i szer.ok.2cm. Do rondla wlewamy olej tyle ile na np. frytki, po rozgrzaniu wrzucamy nasze ruloniki, smażymy z obu stron na rumiany kolor i wykładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia tłuszczu. Po chwili możemy układać na listkach sałaty, posypać startym żółtym serem, polać ketchupem i posypać posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem. SMACZNEGO