Sposób przygotowania:
Pampuchy, pyzy drożdżowe, kluski parowe
Zagotowujemy szklankę wody z 2 łyżkami cukru. Dodajemy 1 brzoskwinię podzieloną na 4 części i gotujemy 8-10 minut. Studzimy. Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy drożdże. Masło roztapiamy. Mąkę przesypujemy do dużej miski, dodajemy jajka, szczyptę soli, masło i zaczyn drożdżowy. Wyrabiamy- na początku łyżką, potem rękoma. Jeżeli potrzeba to podsypujemy dodatkowo łyżkę mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia- ciasto powinno podwoić swoją objętość. Ciasto i obgotowaną brzoskwinię dzielimy na 12 części. Formujemy kluski wkładając do środka kawałek owocu i dokładnie zlepiamy. Gotujemy na parze 10 min. 2 pozostałe brzoskwinie miksujemy i przecieramy przez sito ( nie koniecznie). Gotowe kluski podajemy z słodką śmietanką i musem brzoskwiniowym
edytaha
reanja
Ela Dz
reanja
Elu te robi się bardzo szybko, a przy takiej temperaturze ciasto wyrasta w 20 minut.
Ale moimi częstuj się do woli:)