Sposób przygotowania:
Pampuchy z gulaszem
Do miski wsypać mąkę i sól, zrobić dołek i wlać olej. W letnim mleku rozpuścić drożdże i cukier. Wymieszać i wlać do mąki. Zamieszać i wyrobić gładkie ciasto. Można przy użyciu robota lub maszyny do chleba. Odstawić do wyrośnięcia na 60-90 minut.Po tym czasie ciasto podzielić na około 12 kawałków, uformować kuleczki i przykryć ściereczką. Zostawić na 20 minut do wyrośnięcia. W międzyczasie zrobić gulasz. Mięso pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, podlać wodą, dodać kostkę i udusić do miękkości. Mąkę i śmietanę rozprowadzić w niewielkiej ilości wody, wlać do mięsa, zagotować do zgęstnienia. Doprawić pieprzem. Do dużego garnka wlać wodę, zagotować. Durszlak popryskać oliwą, kłaść po 3 bułeczki i parować około 8 minut. Kluski podawać z gulaszem i surówką lub ogórkiem