Sposób przygotowania:
Pampuchy z owocowym sosem
Z mleka,drożdży,1 łyżki cukru i 1 łyżki mąki robimy rozczyn i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Mąkę wsypujemy do miski,dodajemy 2 łyżki cukru,sól, jajka i mieszamy. Wlewamy rozczyn i roztopione masło,wyrabiamy ciasto do momentu aż dokładnie połączą się składniki. Formujemy kulę ,lekko oprószamy mąką,przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 40 minut do wyrośnięcia. Z ciasta urywamy kawałki i formujemy mniejsze kulki układamy na oprószonej mąką stolnicy i odstawiamy na ok 20 minut. Nastawiamy parownik .i układamy w odstępach kilka kulek parujemy je przez ok 15-20 minut. Sos: Owoce zmiksować z serkiem i posłodzić do smaku. Sosem polewać pierogi .