Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Pancake wiosenne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne i kolorowe naleśniki, pięknie się prezentują, ale również są bardzo smaczne i zdrowe! Warto podać :)

Pancake wiosenne

Składniki:

Pancake wiosenne

 

  • Ciasto:
  • 1,5 szkl mąka
  • 1 szkl mleko
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  • 2 szt jajka
  • sól 1szcz
  • Nadzienie:
  • 5 szt pomidorki cherry
  • ser biały 7plastrów
  • 1 garść rukola
  • 3 łyżeczki migdały siekane
  • 5 łyżeczek sos pomidorowy

Sposób przygotowania:

Pancake wiosenne
Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli, dodajemy do niego żółtka, następnie stopniowo mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Całość miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Smażymy pancake z obu stron. Rukolę myjemy, nakładamy równomiernie, przyciskamy plasterkami serka, polewamy sosem, ozdabiamy pomidorkami i migdałami. Smacznego poranka!