czesio

czesio

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Panga

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 9

Panga: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać pokrojoną w kostkę paprykę

Panga

Składniki:

Panga

 

  • 2-3 filety z pangi

 

  • Sos:
  • papryka
  • cebula
  • 350 g śmietany
  • szklanka wody
  • 1,5 kostki rosołowej
  • olej
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Panga

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i 2 minuty dusić. Następnie dodać rozpuszczoną w szklance wody kostkę rosołową, śmietanę i zagotować. Pangę mrożoną pokroić w 2-3-cm paski, włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać gorącym sosem i wstawić na 40 min do piekarnika. Po wyjęciu Pangę posypać posiekaną natką pietruszki


Tagi:

sosy