luna76

luna76

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Panga po cygańsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepis na pyszną rybę duszoną w cebuli, czosnku ziołach, niezwykle aromatyczną i bardzo delikatną w smaku. Do pieczenia ryby można dodać jeszcze ogórki kiszone.

Panga po cygańsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panga po cygańsku

 

Sposób przygotowania:

Panga po cygańsku
Rybę podzielić na porcje, skropić sokiem z limonki, natrzeć solą i pieprzem i wstawić na godzinę do lodówki.Cebulę i czosnek posiekać.Oliwę, ketchup i musztardę wymieszać, doprawić solą, cukrem i pieprzem.Formę do zapiekania natłuścić, ułożyć porcje ryby, posypać cebulą z czosnkiem . Polać sosem, przykryć folia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200'C na około 30 minut. Zdjąć folię, posypać rozmarynem i zapiekać jeszcze 5 minut. 
Panga po cygańsku
Szykujemy cebulę, czosnek, limonkę, sos z ketchupu, oliwy i musztardy, oraz przyprawy
Panga po cygańsku
Pangę natartą solą i skropioną sokiem, układamy w naczyniu żaroodpornym
Panga po cygańsku
Na rybę nakładamy pokrojoną cebulę, czosnek i całość polewany sosem
Panga po cygańsku
Pięć minut przed końcem pieczenia posypujemy listami rozmarynu

Tagi:

panga