Sposób przygotowania:
Ryba w sosie bolognese
Rybę usmażyć w panierce, ułożyć na półmisku. Marchew, pietruszkę i selera pokroić w cienkie paseczki i chwilkę poddusić na patelni na której smażyła się ryba, podlewając od czasu do czasu łyżką wody i doprawić cukrem i sokiem z cytryny. Warzywa nie powinny być słone. Następnie podduszone warzywa wykładamy na rybę i smażymy następne – cebulę, pieczarki i pora też pokrojone w paski. Po odparowaniu wody wlewamy rozpuszczony w szklance wody sos bolognese i wszystko chwilę gotujemy aż sos zgęstnieje. Doprawiamy keczupem cygańskim, sokiem z cytryny, lub wedle uznania innymi przyprawami. Na końcu dodajemy posiekane liście od selera naciowego, mieszamy i wylewamy na rybę i warzywa. Dekorujemy listkami pietruszki i papryką. Podajemy na gorąco lub na zimno.