Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Panga różowa - w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna przekąska lub dodatek do obiadu

Panga różowa - w zalewie octowej

Składniki:

Panga różowa - w zalewie octowej

 

 

  • do panierowania

 

 

  • do smażenia

 

  • olej

Sposób przygotowania:

Panga różowa - w zalewie octowej
Filety przyprawić solą i panierować tak jak kotlety schabowe lub rybę smażoną:
mąka,
jajko
i bułka tarta.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Przygotować zalewę z wody, octu i przypraw, czyli wszystko zagotować i wystudzić.
Zimną zalewą zalać usmażone filety poukładane w słoiczkach.
Słoiki zakręcić i po 2 dniach można konsumować.

Tagi:

tarta