Sposób przygotowania:
Panga w czerwonej kapuście
1. Filety myjemy, osuszamy. Skrapiamy sokiem z jednej cytryny, opruszamy solą i pieprzem. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 min
2. Kapustę szatkujemy. Parzymy na sicie i odcedzamy.
Skrapiamy resztą soku z cytryny. Cebule obieramy, kroimy w plasterki
3. Na gorącym oleju szklimy cebulę, dodajemy kapustę, wino i dusimy. Dodajemy miód, rodzynki, listek laurowy, przyprawy i dusimy 10 min
4. Na kapuście układamy kawałki ryby, skraiamy stopionym masłem i dusimy pod przykryciem ok 20 min
2. Kapustę szatkujemy. Parzymy na sicie i odcedzamy.
Skrapiamy resztą soku z cytryny. Cebule obieramy, kroimy w plasterki
3. Na gorącym oleju szklimy cebulę, dodajemy kapustę, wino i dusimy. Dodajemy miód, rodzynki, listek laurowy, przyprawy i dusimy 10 min
4. Na kapuście układamy kawałki ryby, skraiamy stopionym masłem i dusimy pod przykryciem ok 20 min