EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

Panga w czerwonej kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo smaczny przepis na pangę

Panga w czerwonej kapuście

Składniki:

Panga w czerwonej kapuście

 

  • 80 dag filetów z pangi
  • sok z 2 cytryn
  • 2 łyżki masła
  • 1 kg czerwonej kapusty
  • 3 cebule
  • 200 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 3 łyżki miodu
  • 10 dag rodzynek
  • 3 łyżki oleju
  • listek laurowy
  • pieprz biały
  • sól

Sposób przygotowania:

Panga w czerwonej kapuście
1. Filety myjemy, osuszamy. Skrapiamy sokiem z jednej cytryny, opruszamy solą i pieprzem. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 min
2. Kapustę szatkujemy. Parzymy na sicie i odcedzamy.
Skrapiamy resztą soku z cytryny. Cebule obieramy, kroimy w plasterki
3. Na gorącym oleju szklimy cebulę, dodajemy kapustę, wino i dusimy. Dodajemy miód, rodzynki, listek laurowy, przyprawy i dusimy 10 min
4. Na kapuście układamy kawałki ryby, skraiamy stopionym masłem i dusimy pod przykryciem ok 20 min

Tagi:

panga