Panga w sezamowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryba jest smaczna,sycąca i świetnie wygląda

Panga w sezamowej panierce

Składniki:

Panga w sezamowej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Panga w sezamowej panierce
1. Rozmrożoną pangę starannie opłukać pod bieżącą wodą,osączyć i osuszyć za pomocą ręcznika papierowego. Następnie rybę skropić kilkoma łyżkami soku z cytryny i lekko oprószyć sola i pieprzem. Filety obtoczyć najpierw w mące,a następnie w rozkłóconym jajku i na końcu w sezamie. Na patelni rozgrzać olej 2. Przyrządzone kawałki ryby smażyć na niewielkim ogniu po 5 minut z każdej strony. Pangę podawać udekorowaną plastrami cytryny oraz natką pietruszki.Najlepiej podawać od razu po przyrządzeniu.

Tagi:

jajko jajka panga