Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Panga z cebulą

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Rybę rozmrażamy - trzeba osączyć ją z nadmiaru wody ręcznikiem papierowym. Rybę

Panga z cebulą

Składniki:

Panga z cebulą

 

  • Filet z pangi
  • 2 cebule białe
  • 2 cebule czerwone
  • mała marchewka
  • jabłko
  • zioła
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Panga z cebulą
Rybę rozmrażamy - trzeba osączyć ją z nadmiaru wody ręcznikiem papierowym. Rybę kładziemy na folii aluminiowej, doprawiamy sokiem z cytryny, pieprzem (najlepiej świeżo mielonym kolorowym), rozmarynem i bazylią, można dodać vegetę (ale nie jest to konieczne). Następnie na rybę układamy pokrojoną w plasterki cebulę i marchewkę pokrojoną w słupki i starte jabłko. Dodajemy kropelkę oliwy z oliwek, szczelnie zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika na 15 minut, pieczemy w temp. 150-180 stopni.