luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Panga z cukinia

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Panga z cukinia smakuje wysmienicie.

Panga z cukinia

Składniki:

Panga z cukinia

 

Sposób przygotowania:

Panga z cukinia
Filety odmrozic, posolic i oblozyc plastrami cebuli. Zawinac w folie aluminiowa i odstawic do lodowki na ok. 3 godziny. Po tym czasie cebule usunac a filety obtoczyc najpierw w jajku a nastepnie w bulce tartej. Usmazyc na rozgrzanym tluszczu z obydwu stron. Cukinie umyc, obciac koncowki i zetrzec na tarce (tak jak ogorki na mizerie),wylozyc na rozgrzany tluszcz, lekko posolic i smazyc 2-3 min., pod koniec lekko posypac czosnkiem w proszku. Usmazona cukinie wylozyc na upieczona rybe i podac z ziemniakami z koperkiem.